Vuoden 2017 toinen Salesvation -myyntiseminaari, järjestyksessään jo neljännen kerran järjestettävä sellainen, on teemaltaan rakennettu huippumyyjän tärkeimpien työkalujen ympärille. Päivän puhujat edustavat jokainen omaa osaamistaan ja sektoriaan. Modernin myyjän työkalupakin tärkeimmät osaamisalueet ovat: tieto, taito, tunne ja teknologia.

Tuija Rummukainen – Huippumyyjän ominaisuudet

Yritysvalmentaja Tuija Rummukainen on haastatellut kymmenen vuoden aikana yli 300 myyjää, joiden myyntitulokset nousevat kerta toisensa jälkeen oman organisaationsa parhaiksi. Nämä tähtimyyjät myyvät vuosittain monin verroin enemmän kuin organisaation muut myyjät.

Huippumyyjä eroaa keskivertomyyjästä kahdeksan ominaisuuden avulla. Huippumyyjän tärkein ominaisuus on asenne ja intohimo omaan työhön. Myyjän on ensinnäkin arvostettava myyntityötä ja oltava ylpeä omasta työstään. Jos häpeät omaa ammattiasi, suositeltava toimenpide on alan vaihto. Myyjän on myös arvostettava tuotetta ja seisottava sen takana, sillä jos myyjä ei usko tuotteeseen, miksi asiakaskaan uskoisi? Myyjän on myös varauduttava takaiskuihin. Niistä on opittava, vahvistuttava ja jatkettava vielä parempana myyjänä eteenpäin.

Tuijan antamat opetukset ovat innostavia ja käytännönläheisiä, eivätkä takuulla jätä ainuttakaan kuulijaa kylmäksi penkilleen.

Samuli Välimäki – Valjasta muistisi tehokäyttöön

Miten saan oikein muistamalla ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa?

Myyjä Samuli Välimäki oli taannoin myyjäfunktiossa enemmän tai vähemmän vasten tahtoaan. Sitten yksi hyvä lehtiartikkeli myyjän työn arvostuksesta muutti hänen mielensä. Joustava mieli on ollut isona apuna myös myöhemmin, kun muistitekniikat tulivat hänen elämäänsä ja auttoivat katsomaan maailmaa uudella tavalla.

Pian muistitekniikat helpottavat myös sinun oloasi, arkea, työelämää ja kohtaamisia. Samulin lupaus on, että yhteisen hetkemme aikana yleisö oppii ulkoa Dale Carnegien self-help -klassikon Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Monelle teos on tuttu ja joku on sen ehkä lukenut huolellisesti. Niin tai näin, syksyn Salesvationista lähtiessään jokainen osaa tämän teoksen ulkoa. Tämä vaatii uudenlaista asennoitumista mielen ja muistin toimintaan ja todennäköisesti oman uskomusjärjestelmän virittämistä uudelle taajuudelle. Myyntifunktioon on perinteisesti rekrytoitu koulun takimmaisten penkkien kuluttajat. Siis te, jotka ette kuuluneet koulussa siihen viiteen prosenttiin hiljaisia muistajia.

Ravistelemme siis oppimiseen ja muistamiseen liittyviä käsityksiä. Ennen kaikkea ravistelemme käsityksiä itsestämme. Ensimmäisen luennon aikana kurkataan myös työelämän vuorovaikutustilanteisiin ja käydään läpi, miten nimien ja naamojen muistamiseen voi tuoda muistitekniikat avuksi. Kuten Dale Carnegie opettaa: ”Muista nimeni, niin saat minut tuntemaan itseni tärkeäksi.”

Olli Keskinen – Persoona peliin ja asiakas keskiöön

Kummeli-ryhmän perustajiin kuuluva Olli Keskinen on toiminut vuodesta 2013 yrittäjänä, puhujana, valmentajana ja kouluttajana.

Puhujana Olli on persoonallinen ja hauska. Hänen suurimpana vahvuutena on älyllisten oivallusten, selkeän viestin ja huumorin yhdistäminen. Hänellä on laaja yhteiskunnallinen suhdeverkosto sekä vahvat näytöt myynnistä, markkinoinnista ja brändin luomisesta. Olli on valmentanut yli 10 000 esimiestä ja työntekijää lähes 800:ssa valmennustilaisuudessa.

– Työelämä on ristiriitaista ja se vaatii paradoksien sietämistä, Olli toteaa. Hän on kuitenkin havainnut, että on mahdollista yhdistää työn ilo ja tuottavuus. Helppoa se ei ole, mutta mahdollista, eikä siinä ole eroa onko firma suuri vai pieni.

Taneli Tikka – Big-data, miten myyjän työympäristö muuttuu?

Taneli Tikka on Suomen internet -palveluiden toimialan tunnetuimpia nimiä. Hän toimii Tieto Oyj:llä innovaatiojohtajana ja Tiedon sisäisten startuppien ja startup -kulttuurin muotoilun työmiehenä. Hän on mukana myös MTV:n konsernin hallituksessa.

Hänen aiheitaan ovat muun muassa digitalisaatio ja robotisaatio. Mitä ihmisten toiminnalle organisaatiossa tapahtuu tekoälyn, robotisaation ja edistyneen teknologian ansiosta? Minkä osan ihmisen työstä robotisaatio korvaa ja miten? Muita Tanelin käsittelemiä aiheita ovat innovaatiotoiminta, yrittäjyys ja johtajuus.

Taneli on karismaattinen, johdonmukainen ja asiantunteva puhuja. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on hyvä akateeminen tausta, joka yhdistyy laajaan käytännön kokemukseen yrityselämässä.

Salesvationin puolesta, olemme tärisyttävän innoissamme päivän ohjelmasta ja puhujistamme! Tarkempi ohjelma julkaistaan ennen seminaaria ja tuttuun tapaan, myös yllätyksiä on kasattu jo takataskuun ja hihaan varallenne. Yksi asia on varmaa: 8.9.2017 on myyntiväen paras päivä!

HUOM! Hanki lippusi tapahtumaan jo tänään! Mitä aikaisemmin ostat, sitä halvemmalla pääset mukaan. Jos siis tiedät jo haluavasi osallistua syyskuun seminaariin, siirry tästä lippukauppaan.