Oletko koskaan ajatellut, montako neuvottelua käyt päivän aikana ja miten niistä suoriudut? Oletko pysähtynyt pohtimaan, miksi jotkut tuntuvat aina pääsevän toivomaansa lopputulokseen neuvotteluissa? Millainen on hyvä neuvottelu?

1. Valmistaudu huolella

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.” Tuttu ja paljon kuultu klisee, ja siksi aivan totta. Neuvottelussa menestymiseksi sinun tulee tuntea vastapuolesi. Mitä hän tarvitsee, mikä häntä estää tekemästä päätöksiä, mikä häntä auttaa? Hyvissä neuvottelijoissa on yksi yhteinen piirre, he ovat kaikki loistavia ihmistuntijoita ja he osaavat asettua vastapelurinsa saappaisiin.

2. Aseta tavoitteet

Pidä kirkkaana mielessäsi, miksi neuvottelu käydään. Pohdi kysymyksiä ja argumentteja, joilla johdatat vastapuoltasi kohti tavoitetta. Tee esityksiä ja perustele huolella. Muista että samat perustelut eivät päde joka tilanteessa. Siksi kohta 1 on erittäin tärkeä.

3. Kuuntele

Hyvä neuvottelija kuuntelee enemmän kuin puhuu. Toisen puhuessa on hyvää aikaa muodostaa omaa näkemystään ja strategiaa, mutta tärkeintä on kuulla aidosti toisen osapuolen näkemyksiä, hänen toiveitaan ja tarpeitaan. Pyri yhteistyöhön, tarjoa vaihtoehtoisia ratkaisuja.

4. Ymmärrä tunteiden merkitys

”Asiat riitelevät, eivät ihmiset.” Kyllä – ja ei. Neuvotteluja ei käydä kasvottomien organisaatioiden välillä vaan ihmisten. Tunne on aina totta, ja niiden vaikutusta päätöksentekoon ei voi väheksyä. Opettele kontrolloimaan omia tunteitasi – jos hiillyt, neuvottelun avaimet siirtyvät pöydän toiselle puolelle. Pyri ylläpitämän positiivista tunnelmaa neuvottelussa.

5. Ole luotettava

Lupaa vain se, minkä tiedät onnistuvan. ”Se on teillä jouluna” tarkoittaa, että tuote on asiakkaallasi 24.12. – ei 29.12. Neuvottelijana annat kasvot koko yrityksesi luotettavuudelle, älä siis aseta tiimiäsi hankalaan asemaan lupaamalla jotain, mikä jo lähtökohtaisesti on täysin mahdotonta saavuttaa.

Näitä vinkkejä voit soveltaa kaikissa elämäsi neuvotteluissa. Mikäli janoat vielä lisäpotkua neuvottelutilanteisiin ja inspiraatiota työhösi, tule 10.2.2017 Salesvationiin, Pohjois-Suomen elämyksellisimpään myyntitapahtumaan. Monien neuvottelujen mies, entinen pääministeri ja useita johto- ja luottamustehtäviä menestyksekkäästi hoitanut Esko Aho puhuu laajalla asiantuntemuksella ja kokemuksella neuvottelemisesta. Lisäksi saat erinomaisia työkaluja käytännön myyntiin ja asiakkaiden kohtaamiseen sekä eväitä liiketoiminnan kasvun rakentamiseen.

Hanki lippusi Salesvationiin jo tänään!